BOSTON DIARY

1.12.16

IMG_2030
V stredu 9.11., sme sa hneď ráno, deň po prezidentských voľbách, vybrali do Bostonu, ktorý je z Connecticutu, Malborough, vzdialený iba hodinku a pol. Dôvodom bol koncert, ktorý Maco zariadil ešte v Prahe a veľmi sa naň tešil. Ja som teda celkom nevedela, čo mám čakať, ale nakoniec to bol presne ,,môj šialok kávy". Bol to jediný deň, keď nesvietilo slnko, dokonca ráno a večer aj trochu popŕchalo, asi to bolo z tých výsledkov volieb :D. Našťastie zima nebola, takže sme si Boston užili aj tak. 


Samotné mesto ma prekvapilo. Pozitívne. A veľmi. Možno aj preto, že som od neho nič nečakala, dokonca som sa ani nejak extra som sa netešila, hoci som bola samozrejme rada, že opäť uvidím niečo nové. A Boston ma dostal! Aspoň teda to, čo som z neho videla. Je kľudnejší ako NYC (veď jasné), ale stále je to veľkomesto, kde si môžete dopriať všetko, čo chcete. Oceán je ako na dlani, vďaka čomu v meste dosť fúka, ale to sa v deň našej návštevy nekonalo (našťastie). Čo som ocenila na tomto meste najviac je to, že mi pripomínalo mix Európy a Ameriky. Ten dotyk domova, ktorý mi inde tak chýbal. Z vašich komentárov už viem, že tie z vás, ktoré tam boli, to cítili rovnako. Narozdiel od NYC by som si tu, v Bostone, vedela predstaviť žiť. Architektúra, uličky, atmosféra je môjmu srdcu viac blízka, pretože je tam niečo, čo poznám, niečo, na čo som zvyknutá. Majú električky, môj najobľúbenejší prostriedok hromadnej dopravy! :D Škoda, že nemám fotky tých krásnych uličiek plných tehlových domov a zelene, cez ktoré sme išli večer, keď sme šli na koncert. Pred vchodom stáli mladí študenti v papučiach a teplákoch, ktorí mi úplne pripomínali mňa a Foly na Vinohradoch, keď sme na niekoho čakali a nefungoval nám zvonček :D.

Mimochodom, taká zaujímavosť, nad Bostonom nonstop jazdia lietadlá, vážne, kedykoľvek sa pozriete na oblohu, vidíte aspoň jedno lietadlo, teda aspoň mne sa to vždy podarilo.


0 collage
IMG_1935
IMG_1937

Po tom, čo sme zaparkovali auto, sme sa vybrali do mierne turistickej a nákupnej časti (ale nebola vôbec preplnená) a to do Quincy Marketu. Veľmi pekná a upravená časť, menšie aj väčšie obchodíky a aj stánky na kolieskach, kde predávali Rusi, ktoré dobre poznáme aj u nás. Vravím, ako doma. Ale nie úplne, lebo Victoria´s Secret, Urban Outfitters, Yankee Candle či rôzne zdravé (aj nezdravé) stánky s lákavým jedlom, to je už také americké. 

Ak sa vám bude zdať, že mám podobný (ehm, rovnaký) outfit ako v NYC, tak máte pravdu. Ako som spomínala, nebrala som si príliš veľa oblečenia a keďže sa koncert, na ktorý sme večer šli, odohrával v divadle, chcela som sa obliecť aspoň trochu slušne. Nakoniec sme zistili, že sa kopec ľudí oblieklo do divadla dosť...hm...uvoľnene, ale tak robíme to predsa pre vlastný pocit :).

1 collage
IMG_1942
2 collage
IMG_2077
Deň bez matcha latté nie je deň :). 

3 collage
IMG_2033
6 collage
Takto ma čaká, kým ja nakupujem nohavičky vo Victoria´s Secret.

IMG_2032
14 collage

Po Quincy Markete sme sa rozhodli dať si prechádzku popri oceáne. Cítiť vôňu slanej vody je pre mňa synonymom šťastia, vedela by som pri prístave sedieť hoci aj celý deň, taká tam bola pohoda. Síce nesvietilo slnko, ale počasie bolo aj tak fajn a nefúkalo (dôležité!), ale tak neprišli sme vysedávať a šli sme pomaly ďalej :).

IMG_2035
4 collage
IMG_2039
IMG_2037
IMG_2046
IMG_2040
5 collage
IMG_2041
IMG_2045
IMG_2042
IMG_2047
IMG_2075
Toto bol súkromný areál barákov pri oceáne (foto nižšie), kde sa rezidenti mohli v lete opaľovať a zaplávať si v bazéniku. Viem si tam sama seba predstaviť v retro plavkách vo veľkých Jackie Ohh Ray Ban okuliaroch s drinkom v ruke s kamarátkami. Foto som urobila tak, že som strčila ruku za plot :D. 

7 collage
IMG_2053
Najväčšia vlajka akú sme za celý náš americký výlet videli :).

8 collage
IMG_2054
Starý prístav.

Následne sme zamierili do mesta. Boli sme skôr v takej business časti, ale aj tá mala svoje čaro. Farebné lístie stromov nad lesklými budovami a následne ulice, kde som si fakt myslela, že som niekde v Európe.

IMG_2057
IMG_2056
9 collage
IMG_1936
IMG_2059
Áno, stokrát som si odfotila tyrkysovú Vespu, lebo farebná kombinácia tyrkysová-červená ma vizuálne veľmi uspokojuje.

IMG_2058
Tu vraj robia jedny z najlepších donutov v USA. Bezlepkové, domáce. Neviem vám však povedať, ako chutili, lebo keď som ja prišla do predajne, tak všetky boli vypredané! O ich popularite teda niet pochýb.

IMG_2063

Po prechádzke mestom sme sa vrátili späť ku Quincy Marketu, kde sme ešte chvíľu pobudli a potom sme bežali na parkovisko (ktoré stálo nehorázne peniaze!) po auto a vybrali sa bližšie k miestu, kde sa konal koncert. 

10 collage
Ráno / večer. Foto z parkoviska.

IMG_2072
13 collage
IMG_2068
Jingle bells, jingle bells!!!!!!!! Ale pekne je tam, pekne.

IMG_2069

Večer sme preparkovali auto, dali si drink (malý, ale teda, dosť silný! :D) a išli sme do na koncert Seu Jorge-a, ktorý spieval prvýkrát naživo piesne z filmu The Life Aquatic (2005) od Wesa Andersona. Sú to pesničky od Davida Bowieho, ktoré pre film prespieval v portugalčine a bolo to čarovné! Cestou na koncert, keď sme prechádzali už pomerne chladným mestom, som si spievala "Famous Blue Raincoat" od Leonarda Cohena, lebo som sa cítila ako vo filme (zase). A o dva dni som sa dozvedela, že LC zomrel :(. Strašne ma to mrzí, jeden z najväčších umelcov našej doby, ktorý mimochodom inšpiroval Damiena Ricea pri napísaní "Back to her man". Ale to som trochu odbočila. Na koncerte som nenatáčala ani som nenahrávala, lebo to robila dáma predomnou a dosť ma to vytáčalo, prišlo mi to neuctivé, tak som si proste užila koncert. Inak kopec ľudí prišlo tematicky v červených čiapkach :). 

Po koncerte sme už šli naspäť domov do Connecticutu a teda obdiv, že to môj Maco dal, ja som v aute pekne zaspala.

12 collage
11 collage

Boston, Massachusetts / 9.11.2016

You Might Also Like

9 komentárov

  1. prekrásne fotky, s priateľom vyzeráte obaja hrozne štýlovo, krásny párik :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  2. krasne fotky!!!! .. a tvoj frajer ma v amerike rodinu? ked si spominala, ze vas jeho mama pozvala na obed :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! :) Áno, priateľ má v Amerike rodinu, išli sme v prvom rade za nimi, ale samozrejme sme to spojili aj s nejakým cestovaním :)

      Odstrániť
  3. Opäť si potešila moje oko úžasnými fotkami :)

    NITA

    OdpovedaťOdstrániť
  4. a oni su vsetci americania? :) ci sa iba jeho rodina prestahovala a on ostal v cesku? :)

    to o krasnych fotkach som napisala narychlo, pretoze mi frajer spal na ruke a viac sa nedalo :D .. ale oh <3 prekrasne, nadherne upravene, ten teplny hnedy ton .. kazda jedna uzasna, vidno, ze mas pre to cit a vies to dokonale nafotit .. taktiez ty sama si do toho prostredia zapadla svojim stylom a je vidno, ako si to tam uzivas :) ked si bola v amerike, kazdy den som cakala na nejaky tvoj insta post, pretoze tvoje nadsene popisy boli take .. take roztomile a precitene :) .. velmi mile a sympaticke citanie v tomto svete, kde pomaly kazdy berie takyto "vylet" za samozrejmost a jedine, co si nafotia a cim sa pochvalia, je starbucks, donuty a neviemcoeste .. na tebe bolo vidiet, aka si nadsena a ako uprimne to myslis a najma, ake veysnivane to vsetko pre teba bolo :) ako si to vazis!! .. oh no, teraz som z toho rozcitena aj ja, pretoze ja na podobnej urovni zboznujem anglicko a vyskam nad vsetkym britskym :D

    so cute :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Priateľ sa narodil v Amerike a do ČR prišiel na VŠ, potom sme sa stretli a ostal tu, ale uvidíme, čo prinesie budúcnosť :) Polovica jeho rodiny je z Čiech a druhá polovica z USA.

      Som veľmi veľmi rada za tvoj krásny komentár, ďakujem :). Som strašne rada, že sa ti páčia nielen fotky tu, ale aj príspevky na Instoši! Ja takmer nič neberiem ako samozrejmosť, práveže som niekedy až presný opak a uvedomujem si, koľko ľudí takúto možnosť alebo prostriedky, nemá. Takže si všetko vážim a ďakujem za to tam hore :). Myslím, že v dnešnej dobe je veľmi dôležitá pokora a ja sa na ňu snažím nezabúdať. Pretože čokoľvek je dnes, nemusí byť zajtra, a nech to znie ako ,,bla bla bla" klišé, je to tak. Čo by som dala za to, keby som toto vedela už dávnejšie.

      Miluješ Anglicko? Môj brat tam žije, ja som tam ešte nebola, ale čo môžem, je anglický prízvuk, konkrétne Ewan McGregor je pre mňa úplná topka, niekedy si púšťam jeho interview, a počúvam, ako rozpráva :D.

      Odstrániť
  5. Krásne fotky ♥ Môžem sa spýtať, akým foťákom a objektívom sú fotené tieto fotky? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ti veľmi pekne, ale konkrétne v tomto poste sú všetky fotené iba iPhone7 :)

      Odstrániť

Find me on Facebook