TATRANSKÝ DENNÍK

8.10.16

IMG_8453_low done
Minulý víkend sme strávili na Slovensku. Pôvodne sme išli do Popradu na Tatratea party, ale takú dlhú cestu sa neoplatí merať na otočku, takže ma Maco pozval do Jasnej, kde sme boli pred 2 rokmi v zime na našom prvom ,,výlete". Chodili sme spolu cca mesiac, drahý išiel na prvý zimný Spartan Race a chcel, aby som šla s ním - pravda iba ako podpora, pešo za snehovej búrky by ma na Chopok nikto nedostal. Avšak tentoraz sme vychytali posledné teplé dni, takže paráda. 



Z Popradu sme vyrazili v piatok pred obedom a za hodinku sme boli v Jasnej. Ubytovali sme sa v Grand Hoteli Jasná, ktorý je hneď pri lanovke a keby už bola sezóna lyžovačiek, mohli by sme z lyžovať priamo na svah. Prišli sme trochu skôr ako bol oficiálny check-in, tak sme si na uvítanie dali drink, ktorý sme ale ani nestihli dopiť, lebo nám izbu pripravili v predstihu. Po ľahkom obede, ktorý nám pripravili bez problémov, hoci sme si nevybrali z jedálneho lístku (keď nejete mäso ani mliečne výrobky, tak to môže byť niekedy problém) sme zašli do wellnessu. Sauna, vírivka a mega počasie na začiatku októbra sa zdali byť ako sen. :) A keďže bol ešte len piatok, bolo tam málo ľudí, juchuchúúú. 

Večer sme zašli na večeru do hotelu Družba do Ľudovej reštaurácie, ktorú sme si vybrali po intenzívnom googlovaní a usúdili, že si tam vyberieme. :D V krásnom slovenskom ľudovom interiéri bola super atmosféra, reštaurácia bola plná a mali sme šťastie na veľmi milého časníka, ktorý nám večer ešte viac spríjemnil. Takže romantika v Tatrách ako má byť.

V sobotu po raňajkách sme zašli na Chopok. Zatiaľ čo bolo dole krásne teplo, tak my sme boli múdrejší a zobrali sme si hrubé bundy, pretože hore (viac ako 2000 m.n.m.) bolo o niekoľko stupňov menej a fúkalo ostošesť. Ja si stále hovorím, že sa radšej naobliekam, veď vyzliecť sa môžem stále, akoby som mala mrznúť. Náročnou skúškou zateplenia prešli aj nové Converse CTAS II. Shield Canvas Counter Climate, do ktorých som si obula hrubšie ponožky. Na moje prekvapenie mi v nich nebolo hore vôbec chladno (a to mi zvykne byť chladno na nohy dosť často). Frajerinka byť v converskách na Chopku! :D Výhľad stál za to, vďaka počasiu sme mali pomerne čistý výhľad. Tá naša slovenská krajina je prekrásna! Tak žeby sme nabudúce dali Gerlach? Uvidíme no...Aperol Spritz s luxusným výhľadom nemohol chýbať, a nemôžem nepodotknúť, že bol lacnejší ako v Košiciach na Hlavnej, čo mi prišlo celkom vtipné. Večer sme opäť zašli do wellnessu, ale už bol neporovnateľne plnší ako predchádzajúci deň, takže vírivka vo dvojici sa nekonala. 

V nedeľu sa počasie zhoršilo, ale bol to náš deň odchodu, takže čert to ber. Keď som na Slovensku, väčšinou čas trávim v Košiciach či v Rimavskej Sobote a bolo skvelé byť ,,doma", vidieť Tatry bez snehu a užiť si jeden druhého. A úplne milujem biele hotelové obliečky, každý deň čisté uteráky a raňajky, haha :D.

IMG_8370_low done
1 collage
IMG_8380_low done
100 done
IMG_20161006_105045
IMG_8385_low
IMG_20161003_152452
IMG_8404_low
IMG_8566_low
IMG_8420_low
IMG_8426_low
5 done
IMG_8444_low
IMG_8513_low
IMG_8521_low
IMG_8497_low
IMG_8535_low
IMG_8480_low done
IMG_8518_low
IMG_8455_low done
IMG_8560_low
IMG_20161006_105927
IMG_20161006_105456
IMG_20161006_105339
2 collage
photos by us

Jasná-Chopok / 30.9. - 2.10.2016

You Might Also Like

7 komentárov

  1. tak to vam vyslo super pocasie, na chopku byva vacsinou hmla a zamracene, aj v lete :) parada, nalakalo ma to nejaky predlzeny vikend zase doma (tiez zijem v prahe)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ubytko, jedlo a, samozrejme, príroda vyzerajú rozprávkovo, super výletík ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  3. prenádherné fotky Becca!! Inak, veľmi sa podobáš na mamu, naozaj takmer ako dvojičky.( súdiac podľa posledných postov). A ešte malá otázka.Nie je to už ,,too much?" Nejesť mäso ani mliečne výrobky a myslím, že pečivo tiež nemáš na dennej báze. (ješ iné produkty z bielej múky?) Ja viem, viem, najdôležitejšie je, keď sa človek cíti spokojný. A ty evidentne si. čo je skvelé. Len.. vegánska strava bola na mňa vždy priveľa. Napr. tie mliečne výrobky. Ono to nie je vždy len na škodu..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Laura! Tak dúfam, že po mamke budem aj v jej veku, lebo ona je hviezda :). A k tej strave. Nikdy som nebola na mliečne výrobky, už odmala, nie som jogurtová ani syrová, toto išlo vždy trochu mimo mňa. Mäso som jedla len občas, nejak mi nechýbalo, akurát potom, keď som začala chodiť s priateľom, tak on jedol veľa mäsa (veď chlap :D), tak samozrejme som jedla aj ja. Ale potom sa rozhodol byť vegetariánom a postupne to uňho prešlo až do vegánstva, tak konečne oceňuje moje teplé šaláty :D. Pečivo nejem denne, máš pravdu, ale nevyhýbam sa mu, lebo ako som už vravela, chleba (a nejaký ten koláč) ľúbim :D. Ja si na rozdiel od priateľa ešte raz za čas dám niečo, kde je trochu mlieka/smotany - keď idem vonku a je v zemiakovej kaši mlieko, tak sa z toho neposkladám, ale inak sa väčšinu času stravujeme doma (plus krabičky :)), takže to nie je žiadny problém. A varenie ma baví omnoho viac! Stále vymyslím niečo nové, napríklad minule som robila ,,guláš" z hlivy ustricovej, veganské bezlepkové tiramisu, tekvica je naša obľúbená a teraz fičíme aj na domácom pad thai s ryžovými rezancami. Cítime sa lepšie, vyzeráme lepšie, sme spokojní, ako píšeš. Nebola to pre mňa nejaká veľká obeta, keďže som vždy jedla veľa zeleniny, strukovín a pod., akurát ako vravím, niekedy je problém, keď ideme vonku.

      Odstrániť
  4. Nádherné fotky, fakt ste vychytali super počasie. A čiapka je famózna, určite v nej pútaš kopu pozornosti :)
    Pokiaľ ide o stravu ja si to neviem ani predstaviť stravovať sa tak ale obdivujem ľudí, ktorí si stoja za svojim presvedčením a držia sa ho. Nech už ide o čokoľvek, samozrejme v istých medziach ;)

    NITA

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook