KDE NÁJSŤ CHLAPA = ONLINE DATING

21.7.15

WHERE done
UPOZORNENIE! Toto sú iba moje názory, moje skúsenosti, takže hoci tento článok trochu zovšeobecňuje, je subjektívny.

Minule som vám písala o tom, aké je ťažké nájsť v dnešnej dobe chlapa. Základným pravidlom je teda činnosť stará (skoro) ako ľudstvo samo (či nie?), a to randenie. Má to však jeden háčik. Keď sa už zmierite s tým, že randiť treba a príde vám to ako celkom banálna záležitosť, tak zistíte, že oveľa zložitejšie môže byť sa na nejaké rande vôbec dostať. A teda, že za samotný úspech možno považovať už aj fakt, že na nejaké rande vôbec idete. Pretože ako a s kým? Kde nájsť niekoho, s kým by sa dalo ísť na rande? Kde niekoho normálneho spoznať? Niekde som čítala, že teoreticky všade, prakticky nikde, a presne takto to je. Pokiaľ ste sa nenarodili pod nejakou magickou hviezdou a máte jedno rande za druhým, poprípade jedného frajera za druhým, gratulujem (aj keď, ironický úsmev sa na mojej tvári objavil celkom nekontrolovateľne), tak vy (ehm, my) ostatné (predpokladám, že väčšina), sa nachádzame často pred veľkým otáznikom. Kde nájsť chlapa, s ktorým by ste mali záujem ísť na rande, a samozrejme, aj on s vami, je totižto, záhada. Ale nie nerozlúštiteľná! 


Poďme si pekne spísať pár typických miest, kde sú aké-také šance na nájdenie potencionálneho partnera a tiež ich výhody a nevýhody:

Škola / práca – jasné, trávite v nej celkom dosť času (kedysi to bol aj môj prípad) a pokiaľ nie ste študentkou medicíny na UK (ako Laura), tak tam môžete nájsť niekoho fyzicky príťažlivého so spoločnými záujmami. Ak spolu začnete randiť, je to hotová udalosť, o ktorej vedia všetci a škola je zrazu jedným z najkrajších miest na planéte. Horšie je, že ak sa rozídete, tiež o tom vedia všetci, škola sa dá prirovnať k čakaniu na autobus v snehovej kalamite a pre všetkých ostatných spolužiakov / kolegov si odpísaná, lebo si už chodila s niekým, koho poznajú.

Internát – klasika, chodbovice, výťahy, klub Magic na Jižným Měste, večierka, ach, toľko príležitostí a toľko výberu! Ale to platí aj pre chlapov, ktorí chcú z toľkých možností vyskúšať čo najviac, takže ak ty bývaš na Blanici, tak on má okrem teba v rovnakom čase ešte niekoho aj na Otave. Ale samozrejme, nemusí to byť zákonite tak. Lenže opatrnosť sa vypláca, zatiaľ čo naivita nikdy.

Party – šanca, že nájdete na párty niekoho seriózneho je asi taká vysoká ako to, že by Barbie stihla pripraviť módnu prehliadku za 48 hodín. Pretože ak balí vás, určite takto balí každý piatok/sobotu a ak vám tvrdí, že nie, neverte mu ani keď sa pri tancovaní s ním cítite ako Beyoncé. Istota, že sa volá Peter, pracuje ako riaditeľ marketingového oddelenia v nemenovanej nadnárodnej korporácii a v tomto klube sa  zastavil cestou z práce (preto ten oblek) je žalostne nízka. Oblek si na seba vie dať každý, takže ak vám tento parketový lev so zlatými vlasmi pri najbližšom stretnutí bude v Bille cez pult podávať vašich vypýtaných 20 deka kuracej šunky, nečudujte sa, berte šunku a choďte preč.

Kamarát kamarátky a co. – ak sa zoznámite s niekým, s kým máte spoločných známych, je to super už len v tom, že je to overená osoba. Čiže nezadaná (dôležité!), s vysokým percentom normálnosti (čo pre každého môže znamenať niečo iné), takže by nemal byť nijako podozrivý, čím myslím, že to, čo o sebe tvrdí, je asi pravda (veď si to môžete overiť u kamošky), nemá v úmysle vás okradnúť, predať na trhu s bielym mäsom a mnoho iných vecí, ktoré o neznámom netušíte.

Tak a to je zo základných miest asi všetko. Áno, bolo by krásne sa s niekým len tak zoznámiť na ceste vo vlaku. Alebo v metre, autobuse či električke, hromadná doprava je predsa plná potencionálnych partnerov. Bolo by krásne, keby vás v potravinách oslovil muž, ktorý vás zaujal a s ktorým nakupujete rovnaké produkty a už ste do seba narazili v uličke 3x. Bolo by krásne, keby vás niekto pozval na rande na ulici, v knižnici alebo v IKEA. Ale to sa nestane takmer nikdy, pretože väčšina dnešných mužov nemá dosť odvahy, niektorí majú priateľky (čo im pravda často nebráni v nadväzovaní nových vzťahov), za bieleho dňa nie sú posilnení alkoholom a tak ostane iba pri letným úsmevoch. Ak sa však dopracujete k úsmevom, aj to je plus! Ale potom pôjdete domov a na toho človeka zabudnete rovnako ako on na vás.

Takže, poďme na toľko omieľané zoznamky. Každý ich pozná a takmer každý, kto nie je zadaný posledných 5 rokov bol aspoň raz na rande cez zoznamku. Pretože v dnešnej dobe, keď je pri práci a škole vážne málo voľného času je tak pohodlné zoznámiť sa v posteli s mobilom v ruke. Veľa ľudí ich zatracuje, pretože majú rôznu povesť, väčšinou, že tam nie sú žiadni normálni jedinci, alebo že na nich nájdete len sex, ale myslím, že teoreticky tam nájdete to, čo hľadáte. Ak máte pravdaže, šťastie. Ja som zažila kopec rande a veľká časť z nich bola cez zoznamky. Nemyslím, že sa mám za čo hanbiť, dnes to už pokladám za normálne z práve vyššie spomínaných dôvodov, i keď priznám sa, nie vždy som bola ochotná sa k tomu priznať. Poznám niekoľko párov, ktoré sa zoznámili týmto spôsobom (áno, aj ja) a tak netreba tie zoznamky až tak zatracovať. Z toho, čo som mala možnosť vyskúšať sa mi najviac páčil Tinder, zatiaľ čo Badoo bolo hrozné. Tinder funguje na fasa princípe, a to na prvom dojme, ktorým je výzor, preto je dôležité mať kvalitné fotky. A prosím, netvárme sa, že výzor nie je dôležitý. Dobré však je, že každému sa páči niečo iné! Napísať vám môže iba ten, s kým máte ,,match", hoci to, že ho máte ešte neznamená, že vám napíše. Ale keď napíše, tak si buď rozumiete alebo nie. Jednoduché. Plus vám ukazuje iba ľudí z vášho okolia. Ďalšou zoznamkou je OkCupid, ktorý som ale nikdy neskúšala, každopádne, kamoška áno a je spokojná, s niekým sa tam zoznámila :). Konieckoncov, ak nájdete niekoho, s kým máte už spomínanú spoločnú zhodu príťažlivosti, je predsa úplne jedno, ako ste sa zoznámili.

Je tu zopár tipov, ktoré sú dôležité predtým, ako sa rozhodnete opustiť virtuálnu zónu:
- je zbytočné si s niekým vypisovať mesiac a dlhšie. Ak si rozumiete, choďte vonku, zdĺhavé chatovanie je strata času, obzvlášť, ak hľadáte vzťah. Buď si sadnete alebo nie a to iba pri písaní nemáte šancu zistiť. Jednoducho ak je to match na Tindri, nemusí byť v realite.
- nechoďte vonku s každým pekným týpkom, ktorý vás zavolá. Pekne selektujte, do koho ste ochotné investovať svoj čas.
- ak vás týpek, s ktorým sa vám dobre písalo naživo nezaujal alebo je to úplny ,,veďvyvietečo", tak neseďte na tom rande povinnú hodinu, ale slušne mu povedzte, že to nepôjde a odídte
- a vždy buďte úprimné k sebe aj ku chlapcovi, s ktorým ste boli vonku, pretože ono chlapi majú tiež city. 
- hádam nemusím pripomínať,  že sa stretávajte na prudko verejných miestach!

Samozrejme, online dating má aj svoje úskalia, pretože človeka s ktorým idete vonku nepoznáte takmer vôbec. Vy sa môžete myslieť, že ,,tento je skvelý, úplne ideálny, atď.“, môžete byť spolu na rande 5 hodín a môžete s ním zájsť po čase aj ďalej a potom zistíte, že má priateľku. Ktorá o ničom netuší, pred mesiacom spolu boli na ceste po Toskánsku a teraz sa učí na skúšky, zatiaľ čo jej priateľ s vami v podniku pije víno a vy si s ním predstavujete nádherný žiarivý vzťah. Život je pes. A chlapi sú ohromní klamári, ale nezabudnite, že oklamú iba toho, kto sa nechá. Naša chyba, že sa necháme :D. Nečakajte, že tam stretnete lásku svojho života ale ani túto možnosť úplne nezatracujte. 

Ďalšia vec je, že ak chlap chce, tak sa ozve, preto to vy robiť rozhodne nemusíte. Kontakt na vás má, veď ste sa zoznámili cez internet! Muži sú stále radi mužmi, takže ho nechajte trošku sa snažiť, ale ale to neznamená, že ho musíte jeho ďalšie návrhy na schôdzky odmietať, lebo vy ste predsa princezná. Jednoducho normálne. V prípade, že nechcete aby sa ozval, povedzte mu to rovno po schôdzke, za ktorú sa mu poďakujte. Ak sa hanbíte, tak mu to po rande napíšte. Úprimnosť sa podľa mňa vypláca, pretože aj vás zožiera to čakanie na správu, rovnako ako jeho, keď čaká na vašu odpoveď. Raz som mala rande s jedným veľmi milým a inteligentným chlapcom, a hoci sme si rozumeli, nebolo to ono. Odviezol ma domov a potom mi napísal pár milých slov a, že ,,by to medzi nami neklapalo." Trochu ma to síce zosmutnilo, lebo áno, mal pravdu, ale predbehol ma :D, lenže viete ako sa mi uľavilo? Čistá hra, alebo skôr - žiadna hra. Dnes sa normálne bavíme a ak by som ho stretla na ulici, tak sa pozdravíme. Žiadne trápne ignorovanie. Neskôr som jeho správu skopírovala inému chlapcovi ja. Ale ten ma už ingnoruje, čo už. Všetko je o ľuďoch. Ďalšia vec je, že vy sa tiež na nič nehrajte, Majk Spirit teraz v EVE povedal, že dobré dievčatá sa hrajú na zlé a zlé zas na dobré, tak sa nečudujte, ak sa k vám týpek bude správať inak, ako očakávate a že z toho nič nebude, pretože podľa vášho správania si vás zaradí do istej skupiny, z ktorej sa už potom nedostanete. A nedostanete sa ani k ďalšiemu rande alebo sa vaše stretávanie skončí v momente prvého (a posledného) sexu. To asi nechcete...

Ak pre vás randenie naslepo nie je, skúste Smeeters, skupinový online dating, ktorý vyskúšali dievčatá z We are Slash!

Máte aj vy skúsenosti  s online datingom? Aké? A ako ste sa zoznámili so svojím frajerom?

You Might Also Like

25 komentárov

  1. čo sa týka tinder, chcem sa opýtať, ako presne je to s tými fotkami? vraj sa preberajú automaticky fotky z fb, a mňa zaujíma, že či ide o všetky fotky, ktoré na fb človek má, alebo ako vlastne to funguje? :D dik

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím, ak sa to ešte nezmenilo, tak na začiatku ti ich tam hodí automaticky 3 (asi prvé3 profilovky) al potom to môžeš upraviť a pridať viac, poprípade odobrať :).

      Odstrániť
  2. Pekny a miestami aj vtipny clanok. Beka a ako si sa zoznamila so svojim priatelom ty??

    OdpovedaťOdstrániť
  3. beka pekne napísané....kludne by si mohla takéto články písať častejšie...na rôzne témy, myslím že si inteligentná baba a vždy si rada od teba prečítam dlhší článok aj keď subjektívny ( to je na tom to zaujímavé ) ...ja osobne s online zoznamkami nemám žiadne skúsenosti a dosť ich podceňujem ale možno by som to mala prehodnotiť ......

    OdpovedaťOdstrániť
  4. neviem, mne randenie nepride tak dolezite, netreba to silit a za kazdu cenu hladat chlapa. nevnimam to ako ty to popisujes v clanku. sto ludi, sto chuti, sto nazorov

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ahojky,
    super clanok, bavim sa, lebo toto vsetko doverne poznam. Kedze nemam sancu sa zoznamit na vyssie uvedenych miestach spontanne, tiez som skusila online dating. Treba vediet oddelit zrno od pliev a da sa najst dost zaujimavych muzov, ktori tiez nemaju cas/moznost zoznamit sa prirodzene, takze sa netreba toho bat. Bola som asi na 8 rande, vacsinou to bolo fajn, lebo som presne vedela, ze s tymito sa chcem vidiet, takze ziadne fo packo nebolo. Netreba ist na rande s kazdym, nie je to povinnost, hoci si zo zdvorilosti pisete. Takze ja davam online dating palec hore a moj priatel tiez, ved sme sa tak dali dokopy:-) a ty si spoznala draheho na Tindri? to je ake super, mne Tinder pride len tak pred zabavu

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne! :). Úplne súhlasim, ako aj píšem, že určite netreba ísť na rande s každým, to je hrozná strata času, ale vidíš, ak dobre vyberieš (čo sa nám podarilo), tak aj vzťah z toho môže byť :D.

      Odstrániť
  6. Teraz si ma prekvapila :) ale príjemne. Zoznamku som naposledy registrovala v čase pokec.sk, ale inak som sa vždy bála, že sa tam normálni muži nenájdu. Takže diki za osvietenie :) nie som single, ale kebyže hej, vyskúšam čo to dá.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. je to velmi zaujimave, kamoska sa tiez tak dala dokopy so svojim muzom, ktory bol z USA, ale teda este cez online chat - to bolo tak v roku 2004. no a vydrzalo im to 10 rokov, z toho 7 rokov manzelstva, teraz su uz rozvedeni. ale tym nechcem nikoho odradit, prave ze to viedlo k vaznemu vztahu, ktory bol cely cas pekny, akurat teda ze skoncil. takze akykolvek sposob je fajn, pokial to vedie k pozadovanemu vysledku.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. moje story: písali sme si pol roka na fb, bez toho aby sme sa niekedy fyzicky stretli, (bol jediný, ktorý ma vedel cez správy úprimne rozosmiať - a to skoro každý deň) a keď sme sa stretli, bolo to ako keby sme sa poznali od dávneho pradávna, (čo sa aj poznáme) a pokračovali ďalej, žiadna hanba z nového,nepoznaného, ale kameň zo srdca dole, "že konečne" keď duša zaplesá a povie, "kde si toľko trčal"...odvtedy sme spolu, a bývať spolu sme začali po 10 mesiacoch :D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Souhlasim. V dnesni dobe je online dating uplne normalni. Kdyz se me nekdo zeptal, jestli jsem normalni, ze tam jsou jen uchylove, tak odpovidam, ze me denne vic uchylu obtezuje na ulici nez na internetu. A je to pravda.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. fakt dobrý článok, kľudne takých môže byť viacej :) online dating som nikdy neskúsila, ale u ňa je problém, že som tvárou v tvár dosť plachá a keď si s niekým nesadnem hneď, neviem, o čom sa baviť a ako sa tváriť :) ale raz naberiem odvahu a možno to skúsim :)

    The Lazytude

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Fajný článok :) V niektorých situáciach som sa našla :D

    BORNtoLIVEmyLIFE

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Veta ''good girls are bad girls that haven't been caught'' sa internetom poneviera už dlho, takže nemyslím, že Spirit má toto poznanie z vlastnej hlavy... Ale píšem to asi len preto, že mi ľudia ako on nie sú veľmi sympatickí :D.

    Však tvoje články o randení hltám jedna radosť, pretože som nerandila už... No naozaj naozaj dlho :/ (až sa hanbím priznať časový interval). Svojimi slovami určite dodávaš odvahu, a ak nikomu inému, tak mne určite!! :).

    A s randením v škole máš pravdu... Ja osobne som dokonca randila so spolužiakmi a to dokonca 2 :D. Však vzájomné akceptovanie sa (občas 100% ingnorácia) človeku pomôže prežiť v kolektíve až do matirít :P.

    Kejmy <3.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak určite choď, keď máš teda chuť, podľa mňa sa niet čoho báť, veď nemáš čo stratiť :).

      Odstrániť
  13. Ďalšia vec je, že ak chlap chce, tak sa ozve, preto to vy robiť rozhodne nemusíte- no ak mne vyjde akcia sedačky, tak potom začnem písať ódy na zoznamovanie:DDD
    ale zase predbieham dobu, vzhľadom na to, aký odvážny som momentálne:DDD

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Beka, myslím že takéto články sú tvojou parketou, dokážeš krásne vyjadriť pointu, má to hlavu, pätu, ľahko sa to číta, pobaví ale aj poučí :) klobúk dolu. Inak k téme... ja som sa s priateľom zoznámila tiež online, síce nie na klasickej zoznamke ale na pokeci (ach to boli dávne časy :D), písali sme si najprv cez pokec, potom cez ICQ (ďalší závan nostalgie), potom sme sa stretli a sme spolu už takmer 7 rokov a je nám dobre :) Jani.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Beka, so svojim priatelom som sa tiez zoznamila cez pokec. Sme spolu 8 rokov :)
    Studoval a pracoval v Nemecku, takze inak by sme nemali sancu sa stretnut :)
    Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Nuz, ja mam tiez za sebou uz tiez niekolko desiatok rande zo zoznamiek...niektore fajn, ine menej...niektore ftipno-bizardne... zadani a zenati, taki co vlastne hladaju niekoho len na vysedavanie na kavach, ini zas fajn...ale nikdy sa mi to neprehuplo do vztahu... uz spekulujem, ci to nieje mojim nafigu vyberom...hladat tam krasavca najjagavejsieho ma uz davno opustilo a nemyslim si, ze som narocna, ked hladam chlapa, co uz ma nejak zariadeny zivot v zmysle, ze ma pracu, nejake hobbies co ho bavia, znamych a kamaratov...a uz nehladam ani dokonaleho – praveze to je super, ked ma nejake vady...lebo sa mame kde doplnat...dokonaly sa stal dokonalym bezomna...taky ma uz nepotrebuje ;)

    ...len mi uz obcas – teraz - dochadza para asi...:(
    J.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Beka, ty si za chvíli můžeš otevřít poradnu =D. Ale zasmál jsem se, vtipně pojaté ;), těším se na nějaké pikošky =D, sangrii se stýská =D

    Mišo
    > velká giveaway <

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Článok je skvelo napísaný! Tiež som tieto veci pred takmer tromi rokmi riešila. Keď človek chodí do školy, je to jednoduchšie, príležitostí je viac. No a potom som raz po dlhej- predlhej dobe išla na pokec a tam som HO spoznala. Už sme spolu 2 a pol roka a ja sa stále čudujem, že som tam našla niekoho tak úžasného :) V každom prípade, ja som určite za internetové zoznamky a ľudia, čo váhajú, nech idú do toho.
    missmichellestyle.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Ďakujem vám! Veľmi sa teším, že sa vám tieto články páčia, takže budem písať ďalej :). Ešte musím prísť na to, o čom bude ďalšia kapitola :D.

    OdpovedaťOdstrániť
  20. So svojím prvým vážnejším chalanom som sa tiež zoznámila na nete (Pokec) a doteraz neviem pochopiť, čo som na ňom vtedy videla, pretože to bol naozaj hrozný idiot, akého človek len tak nestretne, zbytočne som s ním premárnila viac než rok, ale čo už, život je o skúsenostiach :) Potom som sa už radšej vykašlala na internet a zoznámila som sa s jedným chalanom v škole, s ktorým som mala krásny vzťah, ale žiaľ, nevyšlo to...A so svojím súčasným frajerom som sa zoznámila na intráku na izbovici a som zaň veľmi vďačná :)

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Oh Becca, skvelý post! Práve sa mi hodí,keďže som spoznala jedného milého chalana na nete, s ktorým by som sa chcela stretnúť, akurát sa tak trochu toho obávam.. Veď vieš,tie typické scenáre,že je to uchyl, a pod. Každopádne si mi dosť s týmto mojim strachom pomohla a utvrdila v tom,že vôbec nie je zlé sa stretávať s ľuďmi cez internet, keďže v mojom okolí sú všetci proti tomu.

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook